Recepten

Pompoensoep met kabeljauw

Recept voor 4 á 5 personen

Ingrediënten:

  • 30 gram roomboter
  • 200 gram kabeljauw
  • 1 flespompoen
  • 1 kleine winterwortel
  • 2 kleine ui
  • 2 punt paprika
  • ½ kleine prei
  • 2 tabletten visbouillon
  • 3 stengels bosui
  • wat gehakte verse peterselie
  • zout

Overige benodigdheden

  • Soeppan
  • Staafmixer

Bereidingswijze:

  1. Snij de pompoen doormidden, verwijder de pitten. Snij de pompoen in het verlengde van 3 stukken en schil de pompoen. Snij de pompoen in stukjes van ongeveer 1 cm groot.
  2. Schil de winterpeen en snij deze ook in stukjes van 1 cm. 
  3. Schil de uien en snipper ze.
  4. Doe de roomboter in de pan en smelt het, doe de uien er dan bij en fruit deze tot ze glazig zijn.
  5. Doe de pompoen en wortel erbij en fruit deze ongeveer 5 minuten.
  6. Schenk dan 1 liter water erbij en de visbouillon-tabletten
  7. Laat dit goed koken en als het kookt zet je het warmtebron op half en laat dit 20 minuten zachtjes koken.
  8. Snij ondertussen de paprika in kleine stukjes, snij de prei en de bosui in dunne ringen.
  9. Als de pompoen zacht is, haal je de pan van de warmtebron en pureer het met behulp van een staafmixer, tot dat alle pompoen en wortel gepureerd zijn.
  10. Als de soep gepureerd is voeg dan de paprika en prei erbij.
  11. Snij de kabeljauw in stukjes van 2 cm en doe deze in de soep en zet de soep weer op de warmtebron en kook zachtjes tot dat de kabeljauw gaar is.
  12. De soep kan opgediend worden en garneer het af met bosui en peterselie.

Eet smakelijk!