Recepten

Eenvoudige appelcake van José

Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiding + 1 uur baktijd

Deze heerlijke appelcake is een recept wat José vaak maakt. Het is makkelijk, lekker en natuurlijk met lokale/Nederlandse producten.

Erg snel en eenvoudig te maken met slechts een paar ingrediënten!

Ingrediënten:

  • Snufje zout
  • 250 gram bloem
  • 250 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 5 eieren
  • 2 appels

Overige benodigdheden:

  • Bakblik
  • Beslagkom
  • Mixer
  • Spatel

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Mix in een beslagkom de suiker samen met de boter tot een smeuïge substantie. Dit mix je met een mixer.
  3. Vervolgens voeg je er 1 ei aan toe, dit mix je en dat doe je daarna met al de 4 overige eieren. (Dus niet allemaal tegelijk)
  4. Daarna kun je de bloem voorzichtig met een spatel door de mix heen spatelen. Je doet dit met een spatel zodat de lucht niet uit de mix verdwijnt.
  5. Snufje zout samen met de bloem.
  6. Als je dit goed hebt gemixt kun je beginnen met het schillen van de appels, verwijder het klokhuis en snij de appel in kleine blokjes. Tip: Gebruik Elstar appels, die zijn lekker fris en het zijn Nederlandse appels!
  7. Voeg de appels toe aan de mix.
  8. Vet het bakblik in met boter en doe er wat bloem in, verdeel dit zo goed mogelijk over de bodem en randen.
  9. Nu kun je het bakblik vullen met de cakemix.
  10. Zet de timer op een uur en controleer na een uur met een sateprikker of de cake nog nat van binnen is of niet. Wanneer de prikker droog blijft weet je dat hij goed gebakken is!

Wil je nou een kort filmpje zien van het proces van deze cake? Ga naar onze Tiktok pagina: WeekvanhetNederlandsevoedsel

Eetsmakelijk!